Tinnitus

Tinnitus, de oplossing is er wel!: webinar voor patiënten, naasten, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden

maandag 19 december 2022

Het Expertisecentrum Tinnitus van Adelante nodigt alle geïnteresseerden uit voor een webinar in de reeks 'Ik en mijn gezondheid' met als thema: Tinnitus, de oplossing is er wel!

Een chronische aandoening of beperking in het functioneren zoals een chronische tinnitus-belemmering, kan grote invloed hebben op het leven. Mensen die lijden aan deze klachten gaan uit wanhoop zelfs in het buitenland op zoek naar de oplossing. Dit terwijl er behandelopties zijn die bewezen effectief en voorhanden zijn. In de reeks webinars 'Ik en mijn gezondheid' kijken we naar wat wèl kan en helpen u te ontdekken waar mogelijkheden liggen. Ons motto is “Haal het beste uit jezelf” en wij helpen u dat zo goed mogelijk te doen. In iedere webinar staat dan ook gezond leven centraal. In deze webinar staat 'Leven met Tinnitus' centraal.

Programma
Tijdens het webinar gaan we in gesprek met experts uit binnen- en buitenland en met een (ervarings-) deskundige op het gebied van chronische tinnitusbelemmering en het herstel daarvan. Aan bod komen vragen zoals: Wat is tinnitus nu eigenlijk? Wat betekent het om een chronische tinnitus-beperking te hebben in het dagelijks leven? Welke behandelwijze kan de klachten minimaliseren? Hoe werkt dat dan? En wat zegt de wetenschap erover?

De sprekers zijn:

  • Dr. Rilana Cima, programmaleider Expertisecentrum Tinnitus & Revalidatie; Gast professor KU Leuven, Research group Health Psychology
  • Ir. Dyon Scheijen, Klinisch fysicusaudioloog, Divisie Audiologie & Communicatie Adelante
  • Dr. Sam Denys, Audioloog en projectleider UNITI UZ Leuven
  • Mevr. Bregje van Helmond, ex-patiënt, ervaringsdeskundige
  • Tom Niesten, Directeur Divisie Audiologie & Communicatie Adelante

Paul Kurvers, senior beleidsadviseur bij Adelante, is voorzitter van deze webinar.


Doelgroep
Mensen met tinnitus, zorgprofessionals en -vrijwilligers, beleidsmedewerkers, managers, en onderzoekers. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Datum en tijd
Donderdag 12 januari 2023 van 16:30 - 18:00 uur.

Deelname en aanmelding
Deelname aan deze webinar is gratis. We vragen u wel vooraf aan te melden via het online aanmeldformulier. In de loop van januari 2023 ontvangt u een link om aan de webinar deel te nemen.Graag tot ziens!

Tinnitus 1