IMG 20240627 161409

Handbiketeam Adelante wint Battle in Oostenrijk

woensdag 3 juli 2024

Na een half jaar van voorbereiding en vele trainingen in het Limburgse Heuvelland verscheen het Adelante SUMMIT RIDERS team op donderdag 27 juni 2024 in het Kaunertal in Oostenrijk aan de start van de 10e editie van de HandbikeBattle.

Alle revalidatiecentra uit Nederland waren vertegenwoordigd met een team en daarnaast waren er ook individuele deelnemers. In totaal hebben 115 helden de berg bedwongen (20 km, 865 hoogtemeters en 21 haarspeldbochten). Hoewel overwinnen en verleggen van eigen grenzen bij de deelnemers voorop staat, is het voor het Adelante SUMMIT RIDERS team toch een hele eer om voor de eerste keer de wisselbeker mee naar Hoensbroek te mogen nemen.

Teamcaptain Gite Penders en haar teamleden Iljana Cuijpers, Tom Greten, Rick de Kreij en Youri Sabel finishten als team ruim 13 minuten voor de nummer 2. Een hele mooie prestatie! Daarnaast was er nog een extra vermelding voor Gite omdat zij als eerste in haar klasse (H1) zonder ondersteuning naar boven is gereden. Op het laatste stukje voor de finish werd Gite begeleid door paralympisch kampioen Mitch Valize. Hij is deze dag meerdere keren de berg op en af geweest om individuele handbikers een peptalk te geven en hun een stukje te begeleiden.

Het team had deze prestatie nooit neer kunnen zetten zonder de ondersteuning van hun persoonlijke buddies en het begeleidingsteam van Adelante, dus ook hen komt een deel van de eer toe.

Maandag 8 juli 2024 om 12.30 uur wordt het team bij Adelante in Hoensbroek gehuldigd.